2011. december 3., szombat

A tétlenség súlya

Ha ezeket a sorokat olvasod, feltételezem, te is odavagy az alkotásért, az értékteremtő kreatív tevékenységért. Ez a hobbid, amiből Te is szeretnél némi jövedelemhez jutni, ha másért nem, a soron következő terveid megvalósításához az alapanyagok beszerzéséhez szükséges pénz előteremtése végett. Pontosan tudom, milyen nehéz lelkiismerettel költ el az ember néha több ezer forintot arra a „csupán” szabadidős tevékenységére, amit imád…Pontosan ismerem azt a mardosó lelkiismeretfurdalás-szerű érzést, ami hatalmába kerít ilyenkor, hogy ezzel gyakorlatilag a gyermekem elől veszem el a falatot… (vagy legalábbis, mindenképpen annak egy részét…).

Ugye milyen jó lenne, ha többé zavartalanul hódolhatnál imádott hobbidnak, sőt, büszkén húzhatnád ki magad az ismerőseid és a családtagjaid előtt, hiszen te ebből keresed a PÉNZT?

Viszont azt is tudom, hogy bizonytalan vagy abban hogy  hogyan is indulhatnál el, hiszen nincsen kezdőtőkéd, tartalékod, … van benned némi tanácstalanság is, hogy érdemes-e… és bár a munkáidat  ajándékozgatod és az ismerősök mind odáig vannak az alkotásaidért, talán pár vásáron is részt vettél ahol sikeresen eladtál egy-egy portékát… de valahogy mégsem megy igazán a bolt, úgy érzed megrekedtél… és ez aggaszt. A nyomasztó érzések pedig a művészi kibontakozást is akadályozzák.

HIDD EL NEKEM, ANNÁL ROSSZABB NINCSEN, HA NEM TESZEL SEMMIT. Pontosan tudom, miken mész keresztül, milyen gondolatok, gondok foglalkoztatnak. Én is ebben a cipőben járok.
Viszont a célom az, hogy az előző mondatomat nemsokára már múlt időben fogalmazhassam!!!! J

Nincsenek megjegyzések: