2012. március 29., csütörtök

Ötletek a termékkínálat kialakításához


 Párosítsd a művészit a praktikummal!

kézműves marketing Nem haszontalan, ha az adott alkotás, tárgy -azon kívül, hogy egyedi, szép, kézműves alkotás - még egyéb praktikus feladatot is ellát.

Bizony kérem, az a fránya haszontalan öncélú művészet! :) 

Csak néhány ötlet hozzá: 

Elsősorban ne "porfogó" festményt fess, hanem kombináld azt  bútorelemmel – fessél paravánra feszített vászonra és kész az eredeti igényes  lakberendezési tárgy, amit már kommunikálhatsz térelválasztó design elemként.

 Tálat, tányért készítesz? Rendben van, de bővítsd a kínálatod kifejezetten nászajándékba való esküvői szettel, és dobd be  a köztudatba mint rendelje meg tőlünk az esküvői dekorációval együtt, a terítéket is, mely egyben köszönőajándékként is szolgál a vendégek a nevükkel megfestett tányérokat hazavihetik - így két legyet üt egy csapásra az ifjú pár (leveszed a köszönőajándék gondját a vállukról, plusz az ízléses asztaldekort is elkészíted nekik).

Az ajándéktárgyaknak is próbálj mindig értelmes funkciót is adni, legyen ötletes, fejezze ki az adott hely, alkalom jellegét, vagy törekedj arra, hogy visszaköszönjön az ajándékozott főbb személyiségjegye benne.

Itt is a szemléletmódot kell elsajátítani: tovább kell látnod a  "mit készítek én?" kérdéskörön és tágítani a felhasználási határt, bővíteni az elérhető "szolgáltatások", előnyök körét, ezt aztán tágabb közönségnek tudod kommunikálni.  

Ne csak szűk értelemben gondolkozz ("tojásfestő vagyok, mi mást festenék mint tojást?"), hanem lásd meg a te egyéni lehetőségeidet, a kitörési pontjaidat a tojásfestésen túl is.
  
Jó, ha előre tervezel és gondolkozol a termékkínálat jövőbeni sorsát illetően is.

Rendben van, hogy most gyönyörűbbnél gyönyörűbb kínáló tálakat dekupázsolsz, de 10 év múlva is ki fogja elégíteni a piacodat ez a termék?
 Milyen irányban tudsz majd fejlődni, terméket fejleszteni? 
 Mit tudsz hozzátenni majd a meglévő termékeidhez újításként?
Fejlődőképes az ötlet? Rejlik benne hosszú távon fejlődési potenciál?

Nincsenek megjegyzések: