2011. október 4., kedd

Kontúr nélkül ki tudja hová folyik az a fránya festék????

A facebookon az Üvegfestők Klubjában (http://www.facebook.com/mindenamiuveg) egy héttel ezelőtt hirdettem egy szavazást. A kérdés az alábbi volt:

"Szerintetek melyik technikával könnyebb a festés?" Az eredmény az alábbi lett: 12 szavazat érkezett a kontúrral való festésre, 2 szavazat a kontúr nélkülire és 2 szavazat a vegyes technikára. (Akik nem járatosak benne: az üvegfestés techikája ugyanis abban áll, hogy először kontúrokkal megrajzolod a mintát, majd a kontúr által körbehatátolt cellákat kitöltöd festékkel)

Persze, mondhatnánk, hogy nyilván azért "nyert" a kontúros verzió, mert az segít távol tartani az egyes cellák színeit, meg mert ez a "hagyományos" közismert technika, a kontúr jó, mert nem hagyja összefolyni a festéket stb, stb. De én ezt valahogy továbbgondoltam.

Nem lehet, hogy azért is részesítjük előnyben, mert akkor mindig csak egy pici lépésre kell koncentrálni, mindig csak egy picivel előrébb kell továbbgondolni az alkotást? és a sok kicsiből áll végül össze a NAGY EGÉSZ?
A nagy MŰ egészében elrettentően nehéz alkotás lenne, de ha apránként csinálod, van hozzá elég kitartásod, önbizalmad?
Mivel látod, honnan indultál, tudod, hogy hová tartasz és az is világos hogy ezt milyen lépésekből rakod össze?

Na, átvitt értelemben ez az ÜZLETI TERVED.
Fogd fel úgy a "kreatív vállalkozásod" mint egy alkotást, a NAGY MŰVET.

A cím nem véletlen: vezető "kontúr" nélkül nem fogod tudni, merre tart a festék...nem tudod megzabolázni a céged spontán alakulását és rettentő sok energiád fog szétforgácsolódni arra, hogy megpróbálod magad egyenesben tartani.
Akik fel vannak iratkozva a hírlevelemre, tudják, hogy a nulladik lépésnél kezdődik minden.
Tűzd ki a célt.
Bontsd nagy feladatokra.
Bontsd a nagy feladatokat kisebbekre, majd még kisebb lépésekre.
Rendelj hozzájuk határidőt.
És kezdd el megvalósítani holnap.

Tudni fogod, hova tartasz és nem fog lehetetlenként feltűnni az, ami hirtelenjében túl nagy falat lehet, de te ügyesen szétbombázod megvalósítható részecskékre :)

Nincsenek megjegyzések: