2011. szeptember 25., vasárnap

Itt az újabb hétvégi INSPIRÁCIÓ :)

Az eheti inspirációban a mozgás motiváló erejét járjuk végig.
A mozgás mint értékteremtő kreatív eszköz, képes motiválni, inspirálni!

Na nem úgy kell ezt elképzelni, hogy a cél ilyenkor, hogy fitnesz guru vagy a környéken a legizmosabb cicababa legyél...nem úgy, hogy menő dolog joggingban lihegve szaladgálni csatakos hajunk lobbantva a menetszélben...
...hanem hogy egy kicsit kiszakítod magad a mókuskerékből - legyen az akár az alkotó művésztevékenységed, vagy a kreatív vállalkozásod építése, - lehetőséget adsz magadnak egy kis kizökkenésre belőle, és létrehozol egy másfajta értéket. Az érték, az Alkotás ez esetben a tested formálása, alakítása, az egészség megteremtése. Ez is értéketeremtő állapot, nemcsak a gyöngyfűzés!! :)

Megfigyeltem, hogy a legjobb válalkozási ötletek, hogyan is csináljam?-ok valahogy ilyenkor ugranak be :)

A rendszeres mozgást megszokni és belenevelni magunkba... a legnehezebb feladatok egyike. Még magam is küzdök vele :) Önuralmat, fegyelmezettséget igényel és a kifogások letaszajtását a mélybe.
De van egy meglepő hírem a számodra: a kifogásokkal amúgy is jobb, ha mielőbb leszámolsz, hiszen (ha a blogomat olvasod) vállalkozni akarsz vagy miaszösz... Ez is lemondásokkal és erőfeszítésekkel jár, mégha a hobbidból is építed fel. Akkor is sok nemszeretem munkával fog járni.

A szülés óta nekem is időre volt szükségem hogy megértsem, hogy a magamra fordított idő nem elvesztegetett. A lányom is profitál belőle, ha nem egy zsémbes, frusztrált, elégedetlen anyával kell múlatnia az időt...hanem egy önmagával - viszonylag - jóban lévő, kikapcsolódásra és feltöltődésre képessel, aki a mozgásból (is) merít erőt, inspirációt, a továbblépéshez a mozgás öröméből (is) építkezik.

A mozgás felpezsdíti a testedet, az agyadat, az érzékeidet és erőt ad – kiragad az ingerszegény környezetből, visszairányít az egészséghez, megerősít.
Szóval, ha csak napi fél órát is, de akkor is csináld! Jobban megéri, mint bármi az aktuális "to do" - listádon.

Nincsenek megjegyzések: