2011. szeptember 9., péntek

Lassan lezárul a „Változatos megyéink az Európai Unióban” című pályázat

Még pár nap és lezárul a " Változatos megyéink az Európai Unióban" című alkotói pályázat.
Szeptember közepéig adhatják le az alkotásaikat azok a fiatal képzőművészek, akik indulnak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Hungarofest Nonprofit Kft. közös pályázatán. A nyertesek között összesen bruttó másfél millió forintot oszt szét a zsűri.
Minden Magyarországon állandó lakcímmel bejegyzett 18 és 35 év közötti magyar állampolgár nevezhet már meglévő, vagy újonnan készített saját művészeti alkotásával. A zsűri szívesen lát olyan munkát, amely egy művészeti ágat képvisel, vagy olyat is, amely iparművészettel, népművészettel rokonítható. Fontos szempont a művészi érték és az, hogy a mű mennyit árul el egy településről vagy a megyéről, illetve mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz.
Az alkotónak abban a megyében kell pályáznia, ahol állandó lakcíme van. Minden megyében külön nyertest hirdet a megyei és budapesti szakemberekből álló zsűri. Az első helyezett 750 ezer, a második 500 ezer, a harmadik pedig 250 ezer forint elismerésben részesül. A pályázatról bővebb információ a www.kormany.hu és a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu honlapon olvasható.

Nincsenek megjegyzések: